Zekerheid: Overtuig jezelf van je mogelijkheden


Zekerheid: Wat is het ?

Er valt heel moeilijk een antwoord te formuleren op deze vraag. Het antwoord is namelijk voor iedereen anders. Sommigen vinden het hebben van een “vast contract” een zekerheid, anderen denken dat het huwelijk een zekerheid is. Voor mij is zekerheid een illusie… Hoe meer we ernaar zoeken, hoe minder we het vinden en dus maakt onze zoektocht ons eerder onzeker dan zeker.

Jij en al je mogelijkheden

De plaats waar je vandaag staat in je leven is slechts het resultaat van je denken van gisteren. Denk er eens over na, welk type denken heeft jou naar je huidige resultaat gebracht ? Ben je niet tevreden met je huidige resultaat, dan heb jij de mogelijkheid om daar verandering in te brengen, in eerste instantie door anders te gaan denken.

Stel dat ik je zeg dat jij een onuitputtelijke bron van innerlijke wijsheid en creativiteit bezit die jou kan helpen je dromen en/of je doelen te realiseren. Wat is de eerste gedachte die dan bij je opkomt ? Ongetwijfeld reageer je dan vol ongeloof en denk je dat ik helemaal gek aan het worden ben… Maar ik ben niet gek aan het worden. Integendeel!

Ik geloof dat jij een onuitputtelijke bron aan mogelijkheden bezit. Dat is de eerste stap. De tweede stap is dat jij dit ook gelooft. En dat is de uitdaging. Want jij hebt geleerd je mogelijkheden te bepalen aan de hand van de resultaten die je in het verleden hebt geboekt. Bovendien heb je veelal negatieve emoties gekoppeld aan mogelijke mislukkingen en sta je niet meteen te popelen om diezelfde uitdagingen opnieuw aan te gaan. Je wil vanzelfsprekend niet meer in diezelfde negatieve ervaring gaan staan.

Heb ik het juist ?

Jij en je overtuigingen

De mate waarin jij gelooft in je eigen mogelijkheden wordt veelal bepaald door wat je in het verleden hebt ervaren. Als je vandaag niet tevreden bent van de resultaten die je tot nu toe hebt geboekt, schat je ongetwijfeld je eigen potentieel niet erg hoog in. Daar word jij onzeker van, toch ? Erger nog, want het enige waar je wel zeker van bent is ongetwijfeld dat je niet zal slagen in het creëren van een succesvol en vervullend leven. Klopt mijn theorie ? Het zou mij alvast niet verwonderen.

Wist je dat het ook anders kan ?

Overtuig jezelf van je mogelijkheden

Het enige dat je moet doen, is jezelf overtuigen van je mogelijkheden. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Hoe moet ik daar in hemelsnaam aan beginnen ?!”  Is dat wat je nu denkt ? Of denk je eerder: “Ik vlieg er meteen in!”.

Wat je ook denkt, de kans is groot dat er niets verandert in je resultaat. Begrijp me niet verkeerd, ik geloof nog steeds in jouw onuitputtelijke potentieel en ik ben er ook nog steeds van overtuigd dat jij een succesvol en vervullend leven kan creëren. Alleen kan dat niet zolang je niets verandert aan je manier denken.

“Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm”   – Winston Churchill

Je denken veranderen doe je niet overnacht. Het gaat veelal gepaard met heel wat inspanning, vastberadenheid en moed. Het goede nieuws is, je kan er vandaag mee beginnen.

De toekomst begint vandaag

Stel jezelf de vraag: Leef jij het leven van je dromen ? Ben je helemaal gelukkig met het leven dat je vandaag leidt ? Of heb je het gevoel dat er meer in zit ? Denk jij wel eens: “Is dit alles ?”. Blijf je wat op je honger zitten ? Is het leven één grote teleurstelling voor jou ? Of weet je gewoon dat er iets moet veranderen opdat je écht gelukkig wordt ?

Dan zit er maar één ding op: Beslis nu om er verandering in te brengen!

GRATIS coaching sessie

Weet je niet hoe je eraan moet beginnen of ben je op zoek naar extra ondersteuning in je veranderingsproces ? Wil je leren hoe je jezelf moet overtuigen van je mogelijkheden ? Boek dan nu vrijblijvend één GRATIS coaching sessie.

Als ervaren coach help ik je met het doorbreken van patronen die stevig vastgeroest zitten in je leven. Ik kan je bijvoorbeeld helpen met:

  • het nemen van beslissingen die op het eerste zich onmogelijk lijken
  • anders te kijken naar situaties die je volledig blokkeren
  • een andere kijk te krijgen op jezelf en je ervaringen
  • het nodige zelfvertrouwen te krijgen wanneer je aan een nieuwe uitdaging begint

Interesse ? Boek dan nu vrijblijvend één GRATIS coaching sessie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *