Kan je met multitasking je doel bereiken ?


Met multitasking je doel bereiken

Je doel bereiken met multitasking is haast onmogelijk. Je ‘switcht’ dan constant tussen verschillende taken en dat is maar weinig productief.

De kwaliteit van de werking van je hersenen gaat er bovendien op achteruit met multitasking. Wist je dat elke onderbreking zorgt voor ongeveer 25 minuten vertraging in je werk ? Iedere keer dat je je focus verlegt op iets anders, heb je gemiddeld 25 minuten tijd nodig om terug op het punt te komen waar je was gebleven voor je onderbroken werd.

Geloof je nu nog altijd in multitasking ?

Je doel bereiken met 100% focus

Weg met onderbreking

Maak korte metten met onderbreking, het zal zijn vruchten afwerpen. Zonder je af, zet je GSM uit, spreek met je personeel af wanneer ze je kunnen bereiken en wanneer niet, en focus voor de volle 100% op wat je aan het doen bent. Pas dan zal je resultaten boeken.

Werk in blokken van tijd

Tijd is ons kostbaarste hulpmiddel in zakendoen. Wat je ook doet, de tijd blijft vooruitgaan. Tijd die je niet nuttig hebt gebruikt, krijg je nooit meer terug. Je kan dus maar best zinvol met je tijd omgaan en alleen die dingen doen die je dichter bij je doel brengen. Werk daarom in blokken van tijd. Dat laat je toe om je gedurende een bepaalde periode te concentreren op één activiteit, zodat je ook werkelijk wat gerealiseerd krijgt.

Bouw ook voldoende pauze in, want geen enkel brein of lichaam kan 24 uur op 24 actief zijn.

Breng routine in je dag

Wat je regelmatig doet, doe je goed. Wat je regelmatig op hetzelfde moment doet, doe je uitstekend. Zo kweek je een nieuwe gewoonte.

De eerste professionele activiteit van de dag is absoluut je planning bekijken, elke dag opnieuw. Je mag dan wel een weekplanning hebben opgemaakt, het is goed mogelijk dat je deze moet bijsturen omdat je hier en daar wat vertraging (of versnelling) hebt opgelopen.

Het paretoprincipe

Behaal 80% van je resultaat met 20% van je activiteiten

Heel wat ondernemers spenderen 80% van hun tijd aan die activiteiten die slechts 20% of minder van hun inkomsten genereren. Dat komt omdat ze niet met de juiste focus aan de slag gaan.

Vanzelfsprekend heb je tijd nodig om je business uit te bouwen, maar het houdt toch helemaal geen steek dat je met 80% van je tijd slechts 20% van je vooropgestelde doel realiseert ?

Hoeveel uren per week moet je dan werken om 100% van je doelstellingen te bereiken ?

Werk met passie

Doe wat je graag doet en doe het met passie. Laat de rest over aan een ander. Heb je geen kaas gegeten van het bouwen van websites, zoek dan een expert die je daarbij kan helpen. Doe waar je goed in bent, want daar ligt jouw sterkte als professional, als ondernemer en als mens.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *