Hoe verhoog jij je veerkracht ?


Dagelijks komen er talloze uitdagingen op ons pad. Soms zijn het belangrijke uitdagingen, soms zijn het uitdagingen waarvan we vooral denken dat ze belangrijk zijn, maar later beseffen dat we ons zorgen gemaakt hebben om niets.

Hoe ga jij om met al deze uitdagingen ? Hoe zorg je ervoor dat je keer op keer gemotiveerd blijft om voort te gaan ? Wat zorgt er bij jou voor dat je ervoor kiest om er niet de brui aan te geven ? En wanneer geef je er wel de brui aan ?

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress of tegenslagen

Maar doe je dat nu precies ? Hoe zorg je er nu precies voor dat je de nodige veerkracht hebt om te kunnen herstellen van stress of van tegenslagen ?

5 tips om je veerkracht te verhogen

Waar haal je plezier uit ?

Heb je enig idee waar je blij van wordt ? Ja ? Dat is zeer goed nieuws! Doe dat dan vaker, veel vaker, liefst elke dag een beetje… Want waar je blij van wordt, daar krijg je energie van. Doe je dat vaker, dan krijg je dus op termijn meer energie en ben je beter bestand tegen stress en tegenslag.

Weet je niet meer waar je plezier uithaalt ? Geen probleem! Laten we dit samen onderzoeken! Klik hier om een GRATIS kennismakingsgesprek te boeken.

Waar richt jij jouw focus op ?

Richt je focus op wat echt belangrijk is! Durf dan ook “neen” te zeggen tegen al wat niet belangrijk is! Hoe doe je dat ? Dat ontdek je hier.

Hoe ontspan jij ?

Ontspanning is ontzettend belangrijk in het opbouwen van veerkracht. Hol jij jezelf constant voorbij ? Of neem je voldoende tijd voor jezelf ? Hoe neem je tijd voor jezelf ? En wanneer ? Hoe vaak ?

Er zijn tal van oefeningen die je kan gebruiken om tot rust te komen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Heb je interesse in eentje die ikzelf ook vaak gebruik ? Klik dan hier.

Doe jij aan multitasking ?

Als dat zo is, stop er dan onmiddellijk mee! Multitasking bestaat niet, er bestaat alleen switched tasking. Het woord zegt het al zelf, je switcht constant van de ene activiteit naar de andere en weer terug. Hoe productief ben je dan echt ?

Wat moet je dan wel doen ? Dat vind je hier.

Hoe aanwezig ben jij ?

Hoe vaak overkomt het jou dat je ergens, godzijdank veilig, ben aangekomen zonder te weten hoe je er bent geraakt ? Overkomt het je wel eens dat je geantwoord hebt op een vraag zonder goed en wel de vraag te horen ?

Je bent heus niet de enige als dit je wel eens overkomt! In de huidige tijd van altijd online zijn, altijd bereikbaar zijn en altijd actief zijn, is het niet abnormaal dat je brein (en ook je lichaam) in overdrive gaat. Er is één simpele oplossing: Blijf in het moment!

Wat je ook doet, doe het met de volle aandacht! Eet je een snack, geniet er dan met volle teugen van. Lees je een boek, lees het dan zo intens dat je helemaal in het verhaal zit. Ga je een gesprek aan met je partner, kinderen, collega,… Doe ook dat met de volle aandacht! Niet alleen zullen de mensen in jouw directe omgeving dit ten zeerste waarderen, je zal zelf zien dat je ook veel meer tot rust komt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *