Met focus je gewenste doel bereiken


Wie heeft controle over wie ?

Opnieuw de touwtjes in handen nemen

Heb jij je bedrijf onder controle of heeft jouw bedrijf de controle over jou ?

Ben jij ook zo’n handige duizendpoot zoals de meeste ondernemers ? Inderdaad, je kan alles, doet alles, bent niet erg tuk op delegeren en je werkt je ongetwijfeld te pletter. Je doet dat zelfs met veel passie en overgave. Besef je ook dat je jezelf daardoor heel erg beperkt ?

Jij hebt niet meer de controle over je bedrijf, je bedrijf heeft controle over jou. Nochtans ben jij verantwoordelijk voor de resultaten.

Maak jij een bewuste keuze ?

Een bewuste keuze

Wat je altijd hebt gedaan heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het wordt dus tijd om het anders aan te pakken. Dat vraagt niet alleen een nieuwe kijk op de zaken, het vraagt ook dat je nieuwe gewoonten gaat aanleren. Uiteindelijk moet je als ondernemer dezelfde discipline aan de dag kunnen leggen als een marathonloper.

Heb jij ooit al iemand een marathon zien uitlopen zonder gedisciplineerde training ? Tijd voor een bewuste keuze.

Een nieuwe gewoonte aanleren

vision and focus

Een schot in de roos vraagt een scherpe focus en veel herhaling

Wist je dat het gemiddeld 3 maanden duurt voor je breekt met een slechte gewoonte en een nieuwe gewoonte aanleert ? 3 maanden intensief herhalen, zonder excuus. Vraag het aan iemand die gestopt is met roken. Zelfs na jaren nicotinevrij leven heeft hij nog zin in een sigaret. Slechts één trek heb je nodig om te hervallen in een rookverslaving, maar het vraagt een heel mensenleven om ervan af te geraken. Een nieuwe gewoonte aanleren als ondernemer vraagt evenveel vastberadenheid.

Hoe doe je dat dan ?

Met focus je gewenste doel bereiken

Er is maar één antwoord op de dagelijkse overrompeling waarmee ondernemers te maken krijgen: FOCUS. Wat je nodig hebt is een duidelijke focus op je gewenste doel en een constante invraagstelling van wat je aan het doen bent.

Vier kwadranten van planning
Wat je regelmatig doet, doe je beter. Focus daarom systematisch op je top 3 prioriteiten die je dichterbij je doel brengen. Al de rest laat je over aan een ander, tenzij je tijd over hebt. De wereld loopt over van het talent, waarom niet daarvan gebruik maken ?

Kijk ook even naar de 4 kwadranten van planning en stel jezelf de vraag welke activiteit waar thuishoort. Waar focus jij het meest op ?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *